Jovanović: Pretnje posledica politike LDP

Izvor: Studio B, 26.Nov.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Pretnje posledica politike LDP

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao da su pretnje upućene njegovoj porodici direktna posledica politike koju zastupa stranka čiji je predsednik.

U pretećem pismu koje je potpisalo "Udruženje Srba iz Srbije,Vojvodine i Kosova, Srbi svi", Jovanoviću i njegovoj porodici prete smrću i da će im uništiti "svu pokretnu i nepokretnu imovinu".

U pismu, čije je delove Tanjugu dostavio LDP, navodi se da Jovanovića prate i da se bira mesto i vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za likvidaciju.

"Možda će prvo biti likvidirani članovi porodice, a vi na kraju", navodi se u pismu.

Prema Jovanoviću, odgovornost onih koji vode ovu zemlju je pre svega u činjenici "da neko danas u Srbiji može da i pomisli da je pretnja njegovoj porodici adekvatan odgovor politici koju vodim".

Predsednik LDP, koji je u Novom Sadu učestvovao na tribini "Preokret", rekao je i da od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića očekuje da "umesto ratova koje bi da vodi na Kosovu, dovede ovu zemlju u red na takav način da više niko ne pomisli da može da preti bilo čijoj porodici zato što se sa nekim politički ne slaže".

On je rekao novinarima da pretnje prema njemu postoje godinama zbog politike koju vodi" ali ono što je bolesno je ta suluda ideja da (mi prete)zbog moje politike koja nekom smeta a pri tome nikoga ne ugrožava".

Jovanović je dodao da su pretnje upućene njegovoj porodici posledica "jednog nenormalnog političkog života koji se ovde vodi godinama i koji je potpuno legitimizovao to kriminalizovanje i kanibalizaciju koja na kraju ne može da bude bez posledica".

On je podsetio da je svojevremeno otišao u kuću bivšeg predsednika države Slobodana Miloševića, uoči njegovog prebacivanja u Hag "da bi ovo bila zemlja koja u 21 veku neće biti opterećena virtualnim obračunima političkih neistomišljenika".

Jovanović, Drašković: Vlast da se odredi za put Srbije u EU

NOVI SAD - Predsednici Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović i Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković danas su u Novom Sadu pozvali najviše predstavnike vlasti u Srbiji da se jasno odrede za put naše zemlje u EU i da narodu kažu "stvarnu istinu o Kosovu i Metohiji".

Ističući da bi, dve nedelje pre odlučivanja o tome da li će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU, predsednik Srbije Boris Tadić morao da kaže građanima koji je glavni cilj naše zemlje, Jovanović je na tribini "Preokret" naglasio da je neophodna sednica parlamenta na kojoj bi bila pokrenuta odgovorna rasprava o tome kako da se izađe iz krize u kojoj se nalazi Srbija.

"Naše pravo je da oni koji vode ovu zemlju, umesto kampanje koja se vodi rečnikom 90-ih godina prošlog veka, kažu svoj plan i pokažu gde nam je mesto", rekao je lider LDP-a i dodao da od ulaska Srbije u EU nema ništa "ukoliko u nju krećemo rukovođeni gazimestanskim idejama i s glavom na Gazimestanu, umesto sa glavom na univerzitetima, u privrednim komorama ili kulturno-prosvetnim zajednicama".

Drašković je istakao da bi, da je na mestu predsednika Srbije, za ova četiri dana do početka novih pregovora Beograda i Prištine i posle do 9. decembra, rekao narodu da se mora rešiti sukob između stvarnosti, koja kaže "da već 12 godina ne postoji nikakva vlast i nikakav suverenitet Srbije na Kosovu" i preambule našeg Ustava koja govori o tom suverenitetu.

Tu preambulu treba proglasiti neostvarivom i neobavezujućom normom i ne priznavajući formalno nezavisnost Kosova "priznati da Kosovo postoji i da tamo žive Srbi" i uspostaviti najbolje trgovinske, kulturne i druge odnose kao s drugima u okruženju, rekao je Drašković.

On je objasnio da bi nam u tome trebalo da budu uzori odnosi dveju nemačkih država koje jedna drugu nisu priznavale -Kina i Tajvan.

To se sve jasno mora reći građanima Srbije, kazao je Drašković i dodao da se Srbija mora boriti i izboriti za suverenitet svakog pojedinačnog Srbina na Kosovu i njegovih prava ali uz garancije EU i sankcije prema Albancima ako ta prava, koja su sadržana i u Ahtisarijevom planu, ne poštuju.

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać rekao je da u Srbiji „vlada strah od budućnosti i da je potpuno nejasno kuda ide ova zemlja".

Na skupu u dvorani Srpskog narodnog pozorišta, istaknuto je da su Deklaraciju "Srbiju u Evropi! Evropu u Srbiju", koju je pokret „Preokret" nedavno predstavio, potpisali mnoge političke stranke, druge organizacije i mnogobrojni pojedinci širom Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.