Preti nam treći balkanski rat!

Izvor: TvojPortal.com, 21.Okt.2011, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti nam treći balkanski rat!

/vesti online/ Nekadašnji načelnik Katedre bezbednosti Vojne akademije i vanredni profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu, pukovnik Milan Mijalkovski, komentarišući nove događaje na severu Kosmeta, tvrdi u intervjuu za "Vesti" da ukoliko međunarodna zajednica nastavi na ovakav način da rešava krize, ovom prostoru preti treći balkanski rat.


- Prostor Balkana se još nije "ohladio" i ovde još ništa nije završeno, a posebno ne ratovi. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << NATO i Evropska unija nastave da podržavaju albanski ekstremizam, izvesno je uskoro očekivati novi, treći balkanski rat.

Nije li to prejaka ocena?
- Javnost nije upoznata sa činjenicom da najveća pretnja stabilnosti Balkana preti od albanskog vehabijskog pokreta koji je u potpunom zamahu. Svi misle da su vehabije aktivne isključivo u Bosni i delom u Raškoj, ali najveći džemat na Balkanu se nalazi u Prištini i u njemu je čak oko 20.000 punoletnih Albanaca. Oni su ozbiljna pretnja ne samo za Srbiju, već i za celo Balkansko poluostrvo, i to obaveštajne službe sa Zapada odlično znaju, ali se ništa ne čini kako bi pokret sveli ispod nivoa ozbiljne pretnje.Ostatak teksta pročitajte na linku

Srbijaintervjutreci balkanski ratvanredni profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu, pukovnik Milan Mijalkovski

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.