Izvor: S media, 21.Jan.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik Skupštine Kosova za S media: Rušenje srpskih grobova mora da prestane!

Za samo 24 časa širom Kosova oskrnavljeno je nekoliko srpskih grobalja. Na gornjem groblju u selu Klokot u Kosovskom pomoravlju nedaleko od Gnjilana oskrnavljeno je 27 nadgrobnih spomenika.

Potom je na pravoslavnom groblju u selu Prilužje, minirana je grobnica porodice Anđelković, najveća grobnica na groblju. Oštećene su i tri grobnice na pravoslavnom groblju u selu Plemetina. U selu Miloševo zapaljena je grobljanska kapela i uništeno nekoliko grobova. Najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << šteta pričinjena je u Goraždevcu gde je pucano na spomenik žrtvama NATO bombardovanja i srpske dece koja su stradala na reci Bistrici 2003. godine.

Petar Miletić, potpredsednik Skupštine Kosova za S media portal kaže da je u Goraždevcu tokom noći bilo napeto.

-Čuo sam se sa ljudima u Goraždevcu. Rekli su mi da su tokom noći prolazila vozila, da su trubili i da se završilo pucanjem na spomenik. Obavestili smo predsednika Vlade Tačija koji je u Turskoj.

Miletić osuđuje ove napade i traži hitnu reakciju nadležnih organa:

-Mora da se pojača prisustvo policije kod svih hramova i grobalja koja mogu biti na meti ekstremista. Zabrinuti smo jer je atmosfera napeta - ističe Miletić.

Sa druge strane, u Kforu nisu obavšteni o svim napadima. Za S media portal tvrde da je oskrnavljeno samo jedno groblje. Više o tome čitajte OVDE

S media

Foto: Beta/Armenija Zajmi Besevic/DS
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

ODMAZDA: Srušeno 150 srpskih spomenika na Kosovu

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jan.2013, 01:22

U toku jučerašnjeg dana polomljeno je šest nadgrobnim spomenika u selu Suvo Grlo kod Srbice, oskrnavljene su tri grobnice na pravoslavnom groblju u Plemetini kod Vučitrna, a na groblju u Miloševu zapaljena je kapela i uništeno više grobova

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.