Ponovo postavljen Zid plača ispred Doma Narodne skupštine

Izvor: Blic, 13.Apr.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo postavljen "Zid plača" ispred Doma Narodne skupštine

Ispred Doma Narodne Skupštine danas je vraćen "Zid plača", obeležje posvećeno kidnapovanim i nastradalim vojnicima, policajcima i civilima na KiM, nakon što je oštećen u studentskim protestima 3. aprila, a predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Sima Spasić rekao je da je taj "zid" jako bitan za tragediju svih stradalih.

Spasić je rekao da se na tom "zidu" nalaze fotografije civila stradalih u NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bombardovanju među kojima je i 89 dece.

- Država je preko kancelarije za KiM pomogla da se napravi novi zid plača na kome smo sada objedinili sve žrtve od Horgoša do Košara. Molimo državu i MUP da zaštiti ovaj zid za koji imamo dozvolu grada i opštine Stari grad do kraja ove godine - rekao je Spasić.

On je istakao da će "Zid plača" biti na ovom mestu dok država i grad Beograd ne podignu u Pionirskom parku spomenik svim žrtvama stradalim na KiM.

Zamenik direktora kancelarije za KiM, Dušan Kozarev rekao je da je ovo simboličan dan kada se neguje sećanje i šalje poruka da žrtve ne smeju da se zaborave, jer su dali svoje živote da bi mi sada živeli slobodno i mirno.

- Želimo da verujemo da rušnje ovog obeležja nije bilo namerno, država Srbija neće nikoga sprečavati da koristi svoja ustavna i zakonska prava, ali moramo poštovati stradale - rekao je Kozarev.

On je dodao da većinsku odluku naroda niko ne može da ospori, ali da ostaje pravo i mogucnost za pobunu uz apel da se ne ranjavaju ljudi kojima rane još nisu zacelile.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vraćen "zid plača" ispred Doma skupštine

Izvor: Mondo, 13.Apr.2017

Ispred Doma narodne Skupštine vraćen je "Zid plača", obeležje posvećeno kidnapovanim i nastradalim vojnicima, policajcima i civilima na KiM, nakon što je oštećen u studentskim protestima 3. aprila...Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Sima Spasić rekao je da je taj "zid" jako...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.