Poljska traži od NATO nuklearno oružje: Nećemo sedeti skrštenih ruku

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 15:59

Poljska traži od NATO nuklearno oružje: Nećemo sedeti skrštenih ruku

Varšava traži od Amerike nuklearno oružje i to vidi kao odgovor na Rusiju koja raspoređuje svoje oružje u Belorusiji, rekao je premijer Mateus Moravjecki.

Varšava traži od NATO-a da ga uključi u program nuklearne razmene bloka, rekao je premijer Mateus Moravjecki novinarima u ponedeljak u Briselu. Program dozvoljava raspoređivanje američkih nuklearnih bombi na teritoriji drugih nacija.

Moravjecki je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apel Poljske nazvao odgovorom na odluku Moskve da postavi svoje taktičko nuklearno oružje u susednoj Belorusiji.

"Zbog činjenice da Rusija namerava da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, mi… apelujemo na NATO da nam dozvoli da učestvujemo u Programu razmene nuklearnog oružja", rekao je premijer Poljske.

Konačna odluka o tom pitanju biće na Vašingtonu, rekao je Moravjecki, dodajući da Varšava izjavljuje svoju nameru da "brzo deluje u tom pogledu". Poljska "ne želi da sedi skrštenih ruku", rekao je on, optužujući ruskog predsednika Vladimira Putina da pojačava "sve vrste pretnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljska od NATO-a traži raspoređivanje nuklearnog oružja na svojoj teritoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2023

Poljska je zatražila od NATO-a da rasporedi američko nuklearno oružje na njenoj teritoriji, saopštio je danas premijer te zemlje Mateuš Moravjecki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.