Peskov: Strahovanja Estonije i niza drugih baltičkih zemalja za bezbednost veštački podgrevaju vojne starešine NATO

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Strahovanja Estonije i niza drugih baltičkih zemalja za bezbednost veštački podgrevaju vojne starešine NATO

Lideri Rusije i Estonije, Vladimir Putin i Kersti Kanjulaid, razgovarali su o strahovanjima Talina u sferi bezbednosti, koja su apsolutno neosnovana i izazvana veštačkim podgrevanjem NATO-a, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Ruski predsednik se sa koleginicom iz Estonije sastao 18. aprila u Kremlju. „Spomenuli su NATO, strahovanja Estonije i niza drugih baltičkih zemalja za bezbednost, ali su uvereni da su ta strahovanja apsolutno neosnovana. Njih veštački podgrevaju vojne starešine NATO-a i prekookeanski političari“, rekao je Peskov za ruski „Prvi kanal“. On je dodao da Rusija nikada nije predstavljala opasnost ni za jednog od svojih suseda. Dvoje lidera su, takođe, razgovarali o položaju ruskojezičnog stanovništva u baltičkom regionu. „Položaj ruske manjine u Estoniji i drugim baltičkim zemljama bio je i ostaje za nas izuzetno važna tema, kao i problem s građanima koji i dalje postoji, a koji se ne rešava, s jedne strane. S druge strane, postoji određena fleksibilnost koju ispoljavaju naši estonski sagovornici kada je reč o odlaganju prelaska ruskih škola na estonski jezik“, rekao je Peskov.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.