Peskov: NATO faktički učesnik sukoba na strani Ukrajine

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 22:58

Peskov: NATO faktički učesnik sukoba na strani Ukrajine

Moskva -- "Specijalna vojna operacija" počela je kao konflikt Rusije i Ukrajine, ali da je NATO sada postao faktički učesnik sukoba.

To je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Teško je bilo zamisliti da će se članice NATO-a, Sjedinjene Američke Države i evropske države, prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << indirektno, a potom i direktno, umešati u ovaj konflikt. NATO je sada faktički učesnik ovog sukoba, na strani Ukrajine", poručio je Peskov u intervjuu za banjalučku ATV.

On je naveo da je "specijalna vojna operacija" veoma teška operacija i da je glavni cilj osigurati bezbednost ljudi koji žive u Donbasu.

"Delimično nam je uspelo da izvršimo taj zadatak, a delom smo još daleko od njegovog potpunog izvršenja", rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je istakao da Rusija sporo napreduje u Ukrajini zato što ne vodi rat, već specijalnu vojnu operaciju.

"Voditi rat je sasvim druga stvar. To je potpuno uništavanje infrastrukture, potpuno uništavanje gradova i tako dalje. Mi to ne radimo. Trudimo se da sačuvamo infrastrukturu i pod dva, trudimo se da sačuvamo ljudske živote", naveo je on.

Govoreći o pokušaju napada dva drona na Kremlj, Peskov je rekao da se taj napad može tretirati "kao pokušaj terorističkog napada na šefa ruske države".

"To je veoma uznemirujuće i neprihvatljivo. Teroristička aktivnost države. Mi smatramo da je Ukrajina na taj način praktično sama sebe svrstala u red država sponzora terorizma, čak ne pravno, nego de fakto, faktički", istakao je Peskov i dodao da će Moskva odgovoriti onda, kako i kada bude smatrala da je to svrishodno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: NATO faktički učesnik sukoba na strani Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2023, 00:06

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je "specijalna vojna operacija" počela kao konflikt Rusije i Ukrajine, ali da je NATO sada postao faktički učesnik sukoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.