Peskov: Davanje ultimatuma Rusiji ne ide nikom naruku

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Davanje ultimatuma Rusiji ne ide nikom naruku

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da to što vojni atašei NATO-a nisu prisustvovali brifingu u Ministarstvu odbrane Rusije, kada je bila predstavljena raketa 9M729, govori o činjenici da Alijansa nije spremna za nastavak dijaloga kako bi se očuvao Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.
„To je dokaz da i dalje prevladava nedostatak želje da se ovaj problem reši“, istakao je Peskov. Peskov je naveo i da sve što se dešava u vidu međusobnih optužbi i davanju ultimatuma Rusiji ne ide nikom naruku. Ministarstvo odbrane Rusije održalo je brifing za atašee stranih država i novinare o misterioznoj ruskoj raketi 9M729. Tom prilikom saopšteno je da je maksimalni domet rakete smanjen za 10 kilometara i da sada iznosi 480 kilometara, što je u skladu sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. SAD, međutim, smatraju da je brifing o raketi 9M729 pokušaj da se stvori „privid transparentnosti“, dok bi samo uništenje rakete moglo da reši zabrinutost Vašingtona.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.