Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pernar: Hrvatska vojska nije otjerala Srbe iz Krajine, sami su otišli (VIDEO)

BEOGRAD - Zastupnik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar nakon svog govora o NATO paktu i Evropskoj Uniji u ovoj instituciji postao je "politička zvijezda" u cijelom regionu.

Zbog njegovih izjava o Jasenovcu i akciji "Oluja" našao se na udaru političke javnosti u Hrvatskoj.

Pernar je u intervjuu za portal "Telegraf.rs" izjavio da posljedice akcije "Oluja" ne mogu da se nazovu genocidom, već da je ova akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za posljedicu imala etničko čišćenje.

"U Oluji nije ubijeno na hiljade Srba i zbog toga ne možemo to da nazovemo genocidom. To je etničko čišćenje", objasnio je Pernar.

On je dodao da su Srbi otišli sami iz Krajine, te da je tome prethodilo etničko čišćenje koje su izveli Srbi nad Hrvatima.

"Nije Hrvatska vojska proterala Srbija, oni su sami otišli. Tome je prethodilo etničko čišćenje koje su izveli Srbi u Krajini", rekao je Pernar za "Telegraf".

Šta je još Pernr rekao pogledajte u priloženom videu:


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.