Palmer: Severnoj Makedoniji je mesto u NATO i EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: Severnoj Makedoniji je mesto u NATO i EU

Severnoj Makedoniji je mesto u NATO i EU, izjavio je danas specijalni predstavnik državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer.

Kako je saopštila vlada u Skoplju, on je to rekao na sastanku sa šefom diplomatije Severne Makedonije Nikolom Dimitrovim i vicepremijrkom i ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom na marginama Bledskog strateškog foruma.

Palmer je ponovio da Vašington snažno podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Severnu Makedoniju u realizaciji strateških ciljeva – punopravnog članstva u NATO i otpočinjanju pregovora sa EU i istakao da ;pravna država mora da funcioniše i da je završeno vreme partijskih igara i pokušaja da se izbegne odgovornost.

Ministri u Vladi Severne Makedonije su odgovorili da će krminal i njegovi protagonisti biti kažnjeni bez izuzetaka i da nekažnjivost u zemlji članici NATO sa evropskom budućnosti nije opcija.

"Predmeti Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore će imati presude. Svako ko se ogrešio pred zakonom će odgovarati", rekla je ministarka Šekerinska.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Palmer: Severnoj Makedoniji je mesto u NATO i EU

Izvor: Danas, 02.Sep.2019

Severnoj Makedoniji je mesto u NATO i EU, izjavio je danas specijalni predstavnik državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer. Članak Palmer: Severnoj Makedoniji je mesto u NATO i EU se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.