PRIŠTINA KUJE OPASNE PLANOVE: NATO država poslala MOĆNO oružje takozvanoj Vojsci Kosova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 07:27

PRIŠTINA KUJE OPASNE PLANOVE: NATO država poslala MOĆNO oružje takozvanoj Vojsci Kosova!

Opremanje KBS-a ovim sistemom dolazi samo nekoliko dana pre početka najveće međunarodne vežbe

Oružje koje je otežalo intervenciju Rusije u Ukrajini od sada je deo naoružanja tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga.

Formacije tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) opremljene su sa oko pet dronova "Bajraktar", turske proizvodnje. Inteligentni bespilotni jurišni dronovi, koji se kontrolišu iz kopnene baze, stigli su na Kosovo iz Turske, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja ih proizvodi, nakon skoro sedam meseci od sklapanja ugovora o isporuci, koji je sa proizvođačem potpisao Armend Mehaj.

Interesovanje za opremanje ovim borbenim letelicama datira od početka 2022. godine, posebno od početka rata u Ukrajini 24. februara prošle godine.

Samo dva dana kasnije, kompaniju je posetila i Vjosa Osmani, kako je sama napisala – ceneći inspirativan prikaz dostignuća u oblasti tehnološkog napretka i inovacija vezanih za sektor odbrane i bezbednosti, indirektno lobirajući za njihovu kupovinu.

Bespilotne letelice "Bajraktar" TB2 spadaju u naoružanje koje ima dugu izdržljivost na srednjoj visini (MALE), sa rekordom leta do 27 sati i tri minuta, a pored oružanih napada, njihove glavne funkcije su obaveštajne, nadzorne i izviđačke misije.

, "Defender Europe 23". Priština će po drugi put biti domaćin, a u vežbi koju predvode SAD, učestvuje sa više od 1.100 vojnika. 
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.