POTPUNA DOMINACIJA NA MORU: Moćna ruska flota demonstrira opasno oružje, NATO ima razloge za brigu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 12:36

POTPUNA DOMINACIJA NA MORU: Moćna ruska flota demonstrira opasno oružje, NATO ima razloge za brigu

Iz vojske saopšteno koje naoružanje će biti uključeno

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je da će oko 50 različitih sistema naoružanja i 500 vojnika učestvovati u velikim manevrima raketnih i artiljerijskih jedinica Crnomorske flote na Krimu koji su počeli danas.

- Crnomorska flota započela je terensku vežbu za vojnike iz jedinica svojih raketnih i artiljerijskih trupa.

Along with this rescue tug, RFS Admiral Grigorovich, a Grigorovich-Class Guided >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Missile Frigate from the Black Sea Fleet and the Project 22160 Patrol Ship RFS Vasily Bykov is also attending #AMAN21 naval exercises in Karachi. https://t.co/NvtK6RzsNT pic.twitter.com/drsLGnzS2S

— PSF Air & OSINT Directorate (@AODirectorate) February 10, 2021

Vežba se izvodi na poligonu Opuk na Krimu koji se koristi za obuku armijskog korpusa Crnomorske flote - navodi se u saopštenju pres službe ruske vojske, prenosi TAS S.

Vojska je potvrdila da manevri obuhvataju korišćenje 50 različitih sistema naoružanja, a među njima i višecevne raketne sisteme "Grad", haubice 120 mm D-30, 120 mm samohodne artiljerijske topove "2S9 Nona-S", kao i minobacače "Sani" i "Podnos", a da u terenskoj vežbi učestvuje oko 500 ljudi, navodi agencija.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.