Ovo nije NATO zemlja

Izvor: TvojPortal.com, 12.Jun.2011, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo nije NATO zemlja"

Tvojportal.com  Protestni skup "Ovo nije NATO zemlja",  održan je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, u organizaciji Demokratske stranke Srbije. Uz dobro nam znane zvuke sirena, koje najavljuju opasnost, javne ličnosti podsetile su na NATO bombardovanje 1999.


Potpredsednik DSS-a Miloš Jovanović istakao je da je krajnje nemoralno da Srbija, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << posle svega što se dogodilo 1999. godine, bude domaćin NATO skupa. Naveo je i to da vlasti uporno uvlače Srbiju u ovaj savez iako se 66 odsto građana Srbije protivi ulasku države u NATO.
Akademik Matija Bećković poručio je u saopštenju koje je pročitano učesnicima skupa da današnji vlastodršci treba da pitaju narod zašto Srbija nije u savezu NATO.
"Zvati Srbiju u NATO isto je kao kada bi Jevreje zvali na letovanje u Aušvic", naveo je Bećković u saopštenju.
Predsednica Pokreta savesti srpskih žena i žrtava bombardovanja Mila Alečković rekla je da se u Srbiji svake godine registruje 30.000 slučajeva obolelih od raka i da se taj trend ne zaustavlja.
"Ako su italijanski oficiri u Kforu koji su umrli od raka dobili velike odštete od Rimskog suda zašto ne bi to isto dobili i Srbi", upitala je Alečković, dodajući da je mirovna misija međunarodne zajednice na Kosovu propala.
Na skupu protiv vojnog saveza NATO govorili su i muzičar Bora Đorđević, pesnik Dobrica Erić, bivši fudbaler Milutin Šoškić, vođa muzičke grupe 357 Nikola Hadži Nikolić i drugi.

dssprotestnato pakt

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.