Orijentacija Kosova ostaje članstvo u NATO

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 18:18

"Orijentacija Kosova ostaje članstvo u NATO"

Vjosa Osmani primila je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na tzv. Kosovu Nikolasa Abota.

On joj je čestitao na imenovanju i izrazio očekivanje da će institucionalna stabilnost omogućiti sprovođenje reformi u različitim oblastima.

Osmani je sa britanskim ambasadorom razgovarala o opredeljenju kosovskih institucija da ostvare napredak u upravljanju pandemijom kovid 19, u vezi sa obezbeđivanjem vakcina za sve građane zemlje.

Ona je izrazila i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremnost Kosova da intenzivira odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom na polju trgovinske razmene i saradnje u pitanjima bezbednosti, odbrane, kulture i obrazovanja.

Osmani je zahvalila ambasadoru Velike Britanije na podršci koju je britanska država pružala Kosovu tokom godina i naglasio da dugoročna strateška orijentacija Kosova ostaje članstvo u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.