Očekuje se da će Kina do 2035. imati 1.500 nuklearnih bojevih glava - Stoltenberg

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2023, 09:33

Očekuje se da će Kina do 2035. imati 1.500 nuklearnih bojevih glava - Stoltenberg

 Očekuje se da će Kina imati oko 1.500 nuklearnih bojevih glava do 2035. godine, izjavio je u utorak generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.
„Dugoročno, moramo ponovo razmisliti i prilagoditi naš pristup opasnijem i konkurentnijem svetu. A to znači da se angažujemo sa Kinom, za koju se procenjuje da će imati 1.500 bojevih glava do 2035. godine“, rekao je on na konferenciji o kontroli naoružanja u Vašingtonu . „Kao globalna sila, Kina ima globalne odgovornosti. I Peking bi takođe imao koristi od povećane transparentnosti, predvidljivosti i bezbednosti sporazuma o kontroli naoružanja“, rekao je on. „NATO je jedinstvena platforma na kojoj se sarađujemo sa Kinom i širom međunarodnom zajednicom na obostranu korist. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"PRETI KOLAPS MEĐUNARODNOG PORETKA" Generalni sekretar NATO izrazio zabrinutost zbog bezbednosnih izazova Rusije i Kine

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023

Stoltenberg je predočio da se očekuje da će Kina do 2035. godine imati oko 1.500 nuklearnih bojevih glava...Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, obratio se delegatima na 18. godišnjoj Konferenciji NATO o kontroli naoružanja, razoružanju i neširenju oružja za masovno uništenje i istakao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.