Obeležena godišnjica stradanja vojnika i pacijenata

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena godišnjica stradanja vojnika i pacijenata

Ministar odbrane Dragan Šutanovac, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić položili su danas vence na spomenik vojnicima Gardijske brigade i pacijentima Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović", poginulim u NATO bombardovanju 1999. godine.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je vence položila i delegacija ministarstva i Vojske Srbije koju su činili načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Uprave za kadrove general-major Slađan Đorđević i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba general-major Danko Jovanović.

Poštu su polaganjem venaca na spomen obeležje odali i predstavnici jedinice Garde Vojske Srbije, Kliničko-bolničkog centra i članovi porodica nastradalih.

Klinički centar raketiran je 20. maja 1999. godine, 50 minuta posle ponoći.

Poginuli su vojnici Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić. Takođe su stradali i pacijenti Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.