OVO JE VELIKI KORAK ZA PRIVREDU: U Naučno-tehnološki park u Čačku uloženo 330 miliona, a evo kako to izgleda (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 16:28

"OVO JE VELIKI KORAK ZA PRIVREDU": U Naučno-tehnološki park u Čačku uloženo 330 miliona, a evo kako to izgleda (FOTO)

"Cilj jeste da se povežu svi elementi savremenog biznisa"

U Čačku je sve spremno za otvaranje Naučno-tehnološkog parka, koji će posle Beograda, Novog Sada i Niša biti četvrti  u Srbiji. Prostire se na 5.800 kvadratnih metara i nalazi u jednom od pogona fabrike "Cer", koja je uništena u NATO bombardovanju.

- Naučno-tehnološki park u Čačku imaće  i svoj proizvodni pogon na 4.500 kvadratnih metara, što znači da će ovde biti useljene i proizvodne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanije. Već smo raspisali poziv za useljenje članica, a članstvo može biti puno uz korišćenje našeg prostora, i virtuelno gde se neće koristiti naši kvadarati, ali sa tim korisnicima bićemo u stalnoj komunikaciji - rekao v.d. direktora NTP u Čačku, Mirko Pešić i dodao je:

- Za sada je sedam kompanija u procesu useljavanja i ovde će moći da razvijaju svoje inovativne delatnosti, očekujemo da će ih biti do dvadeset - rekao je Pešić.

Cilj Naučno-tehnološkog parka jeste da se povežu svi elementi savremenog biznisa i da ljudi koji imaju registrovanu inovacionu ideju, uz pomoć NTP-a je dodatno unaprede i razviju. Za ovu investiciju izdvojeno je ukupno 330 miliona dinara, od čega je 270 miliona uloženo u renoviranje prostora, a 60 za kupovinu savremene opreme, koja će svim korisnicima omogućiti dobre uslove za poslovanje.

- Ovo je veliki korak za privredu Čačka, uporedo ćemo nastaviti i sa razvojem start ap centra u kom srednjoškolci i studenti mogu da razvijaju svoje biznis strategije, a ukoliko one budu dovoljno ozbiljne za registraciju, sledeća adresa jeste NTP u kojem će da posluju. Sva ta naučno-tehnološka preduzeća poslovaće pod jednim krovom, a mladi inovatori imaće mogućnost da razmenjuju svoja znanja i iskustva - kaže Pešić.

Osnivači Naučno-tehnološkog parka su privredna udruženja, među kojima su Fakultet tehničkih nauka, Agronomski fakultet, Institut za voćarstvo i grad Čačak, a od ove godine i država je jedan od suvlasnika.

- Za nas je veoma značajno što postajemo deo nacionalne mreže. Ovo će biti mesto gde se ukrštaju inovacija, privreda i ekonomija - zaključio je Pešić.

Naučno-tehnološki park u Čačku se otvara u utorak, čemu će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar za inovacije Nenad Popović.

TAJNI PROJEKAT: Možete li da zamislite SUPERSONIČNI AVION na kome piše "made in YU"? Malo je falilo (VIDEO)
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.