ODAJU POŠTU AGRESORIMA: Za Prištinu je Milosrdni anđeo - oslobađanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODAJU POŠTU AGRESORIMA: Za Prištinu je "Milosrdni anđeo" - "oslobađanje"

Predstavnici privremenih prištinskih institucija danas su u prisustvu pojedinih ambasadora obeležili početak NATO agresije na SR Jugoslaviju, koju oni doživljavaju kao "oslobađanje" Kosova.

Premijer samoproglašene države Ramuš Haradinaj rekao je da je vazdušna akcija Alijanse "okončala tragediju naroda na Kosovu".

On je pored spomenika u centru Prištine rekao i da odaje poštu svima onima koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << služili na Kosovu, vojnicima KFOR-a, NATO-a, kao i Velike Britanije, a koji su, kako je naveo, pomogli Kosovu da dobije "slobodu i mir".

Predsednik samoproglašene države Hašim Tači rekao je da je "24. mart 1999. godine bio polazna tacka za zaustavljanje genocida i vraćanje nade za slobodu i nezavisnost".

On je rekao da su OVK na terenu (zemlji) i NATO u vazduhu u "zajednickoj mirovnoj borbi prisilili Miloševićev režim na kapitulaciju".

Sa predstavnicima Prištine bio je i britanski ambasador Ruari O'' Konel.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: NATO okončao tragediju Kosova

Izvor: Danas, 23.Mar.2019

Povodom godišnice bombardovanja SRJ, premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je ispred spomen ploče odao počast vojnicima KFOR-a, koji su poginuli tokom službe na Kosovu. Članak Haradinaj: NATO okončao tragediju Kosova se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Haradinaj: Slava onima koji su pali za slobodu Kosova

Izvor: B92, 24.Mar.2019, 17:46

Priština -- Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj odao je danas poštu palim pripadnicima terorističke OVK u memorijalnom kompleksu u Glođanu...Nakon toga Haradinaj je napisao da su "borci istina, čast i slavna istorija"..."Heroji 24. marta, Gazmend Mehmetaj, Hime Haradinaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.