Novina u vezi s RUSKIM MIGOVIMA: Stižu do kraja godine REMONTOVANI I OFARBANI

Izvor: Press, 12.Sep.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novina u vezi s RUSKIM MIGOVIMA: Stižu do kraja godine REMONTOVANI I OFARBANI

Navodeći da od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu MiG-ova 29, Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000-te godine.
Foto: Wiikipedia
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da će MiG-ovi iz Rusije stići do kraja godine. Navodeći da od NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << agresije nemamo nijednu eskadrilu MiG-ova 29, Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000-te godine.
Odgovarajući na pitanje šefa poslanika SDS Marka Ðurišića kada će MiG-ovi stići u Srbiju i da li je ta nabavka rezultat neke analize i plana, Vulin je istakao da su MiG-ovi bili “nasušna” potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenija.
- Do kraja godine stizu MiG-ovi, remontovani, ofarbani - istakao je Vulin.
Poslanik SNS Miroslav Lazanski govoreći o MiG-ovima iz Rusije rekao da bi za Srbiju bilo komplikovano da pređe na zapadnu tehnologiju.
- Svi želimo da sistem odbrane bude bolji, respektabilan, da vojska bude poštovana i kod naroda i napolju. U tom smislu treba da podržimo napore da ti avioni dođu - rekao je Lazanski na sednici odbora i dodao da će biti sjajno ako MiG-ovi dođu remontovani.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.