Vulin: Migovi potrebni od 2000, stižu do kraja godine

Izvor: B92, 12.Sep.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Migovi potrebni od 2000, stižu do kraja godine

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da će migovi iz Rusije stići do kraja godine.

Navodeći da od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu migova 29, Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000. godine.

Odgovarajući na pitanje šefa poslanika SDS Marka Đurišića kada će migovi stići u Srbiju i da li je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nabavka rezultat neke analize i plana, Vulin je istakao da su migovi bili “nasušna“ potreba i upitao zašto oni nisu nabavljeni svih ovih decenija.

“Do kraja godine stižu migovi, remontovani, ofarbani“, istakao je Vulin.

Poslanik SNS Miroslav Lazanski govoreći o migovima iz Rusije rekao da bi za Srbiju bilo komplikovano da pređe na zapadnu tehnologiju.

“Svi želimo da sistem odbrane bude bolji, respektabilan, da vojska bude poštovana i kod naroda i napolju. U tom smislu treba da podržimo napore da ti avioni dođu“, rekao je Lazanski na sednici odbora i dodao da će biti sjajno ako migovi dođu remontovani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Avioni stižu do kraja godine

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2017

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da će MiG-ovi iz Rusije stići do kraja godine...Navodeći da od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu MiG-ova 29, Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Skupštinski odbor – polemika o "vrhovnom komandantu"

Izvor: RTS, 12.Sep.2017

Da li je predsednik Srbije i vrhovni komandat tema je o kojoj se polemisalo na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove na kojoj je ministar odbrane podneo izveštaj o radu. Odbor usvojio izveštaj. . Skupštinski...

Nastavak na RTS...

Vulin: Ruski MIG-ovi stižu remontovani i ofarbani do kraja godine

Izvor: Blic, 12.Sep.2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da će MiG-ovi iz Rusije stići do kraja godine...Navodeći da od NATO agresije nemamo nijednu eskadrilu MiG-ova 29, Vulin je istakao da Srbija ima potrebu za njima još od 2000-te godine...Odgovarajući...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.