Nemačka sigurno neće slati ratne avione Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2022, 14:29

Nemačka sigurno neće slati ratne avione Ukrajini

Nemačka sigurno neće slati ratne avione Ukrajini, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc, nakon što su SAD odbile ponudu Poljske da prebace svoje avione u jednu američku bazu u Nemačkoj.

"Obezbedili smo sve vrste odbrambenog materijala i poslali oružje o kome smo vam govorili, ali je takođe tačno da moramo veoma pažljivo da razmotrimo šta konkretno radimo, a definitivno ratni avioni nisu deo toga", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poručio je Šolc na konferenciji za novinare sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, a prenosi agencija Rojters.

Na pitanje da li se Nemačka kategorički protivi zabrani uvoza ruskih energenata, Šolc je rekao da njegova zemlja već nekoliko meseci radi na smanjenju svoje zavisnosti od uvoza fosilnih goriva.

"Postoje mnoga tehnička pitanja koja treba rešiti", izjavio je nemački kancelar.

Samo ceo NATO može odlučiti o slanju aviona

Samo sve države članice NATO mogu da donesu odluku o upućivanju borbenih aviona u Ukrajinu, izjavio je danas poljski premijer tokom posete Beču.

"Nismo doneli odluku da sami snabdemo avionima (Ukrajinu), zato što to mora biti odluka celog NATO-a", rekao je Mateus Moravijecki na pres konferenciji koju je prenosila poljska televizija, preneo je Rojters.

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u utorak da je spremno da rasporedi svoje avione MiG-29 u vazduhoplovnu bazu Ramštajn u Nemačkoj i stavi ih na raspolaganje Sjedinjenim Državama, a pozvao je druge članice Alijanse koje imaju takve avione da učine isto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.