Napravljen je plan, NATO se povlači s Kosova, spremljen avion...

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 10:52

"Napravljen je plan, NATO se povlači s Kosova, spremljen avion..."

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel rekao je da se 2020. godine razgovaralo o povlačenju NATO snaga sa Kosova.

"Donald Tramp i njegov tim činili su velike i inovativne poteze da zbliže Kosovo i Srbiju. Imali smo ekonomski sporazum koji su obe strane gurale napred", naveo je Grenel.

"Moram da budem iskren, pošto smo napravili veliki napredak 2020. godine, razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo o potencijalnoj ideji da uklonimo snage NATO-a sa Kosova. Bilo je vreme, nisu imali šta da rade. Dve strane su se dogovorile oko ekonomskog razvoja, otvorile su granice, dogovorile su se oko avio-linije Priština–Beograd, Lufthanza je rekla da će obezbediti taj let, mnogo smo napredovali, ali onda je došao Bajdenov tim koji je odlučio da promeni politiku SAD na Balkanu", rekao je Grenel.

Kako je naveo, sada je politika SAD da su glavni Evropljani.

"Dakle, poslednje tri godine Evropljani su bili glavni i ono što vidimo je haos, nasilje, sukobi i vidimo povećanje prisustva trupa na Kosovu. To su činjenice“, rekao je Grenel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grenel o dijalogu Beograda i Prištine: Sada su glavni Evropljani, a pre tri godine se razgovaralo o povlačenju NATO sa Kosova

Izvor: Blic, 20.Jun.2023

Bivši specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel rekao je da se 2020. godine razgovaralo o povlačenju NATO snaga sa Kosova jer je u to vreme postignut veliki napredak u dijalogu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.