NOVO ZATEZANjE ODNOSA: NATO izvodi dvadesetak „eksperimenata“ na vežbama kod granica sa Rusijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO ZATEZANjE ODNOSA: NATO izvodi dvadesetak „eksperimenata“ na vežbama kod granica sa Rusijom

Manevri u kojima će učestvovati oko 50 hiljada vojnika iz 30 zemalja, među kojima nisu samo članice NATO-a

NATO planira da sprovede oko 20 „eksperimenata“ tokom najvećih vežbi u poslednjih nekoliko godina blizu granica Rusije „Trident Juncture“, koje će se održati od 25. oktobra do 7. novembra, saopštila je Alijansa.

Zašto je ostao bez sina? Jovan danas sahranjuje dete, a na UMRLICI otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << KO JE ODGOVORAN za njegovu smrt (FOTO

, već i zemlje-partneri, održaće se u Norveškoj.

„Vežbe će obezbediti sredinu za testiranje, razjašnjavanje i dalje razvijanje postojećih ili novih mogućnosti. Koordinisanjem i integracijom eksperimenata organizacija i zemalja NATO-a u TRJE18, NATO nastoji da obezbedi najbolje eksperimentalne rezultate, ne izlažući riziku zadatke vežbi“, navodi se na sajtu komande.

SAD donirale HRVATIMA dva borbena helikoptera BLACK HAWK

Jedan od takvih eksperimenata biće odrađivanje operativnog formiranja koordinaciono-komandnog modula za raspoređivanje i kontrolu snaga vojnog vazduhoplovstva koje pružaju zemlje-saveznice.

U utorak je general-pukovnik Oružanih snaga Norveške Rune Jakobsen na brifingu u NATO-u saopštio da će države koje ne uzlaze u sastav NATO-a, Švedska i Finska, otvoriti svoj vazdušni prostor za operacije u okviru vežbi „Trident Juncture“.

Prema njegovim rečima, glavna oblast vojnih vežbi nalaziće se na udaljenosti više od hiljadu kilometara od granice sa Rusijom, a vazdušne operacije mogle bi se odvijati na udaljenosti od 500 kilometara od granice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVO ZATEZANjE ODNOSA: NATO izvodi dvadesetak „eksperimenata“ na vežbama kod granica sa Rusijom

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2018

NATO planira da sprovede oko 20 „eksperimenata“ tokom najvećih vežbi u poslednjih nekoliko godina blizu granica Rusije „Trident Juncture“, koje će se održati od 25. oktobra do 7. novembra, saopštila je Alijansa NATO planira da sprovede oko 20 „eksperimenata“ tokom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.