NE IGNORIŠITE RUSIJU Lavrov žestoko odbrusio Blinkenu: Postavljanje vojske i oružja blizu naše granice imaće ozbiljne posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2022, 23:05

"NE IGNORIŠITE RUSIJU" Lavrov žestoko odbrusio Blinkenu: Postavljanje vojske i oružja blizu naše granice imaće ozbiljne posledice

Napeti odnosi

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da bi dalje ignorisanje ruskih pravnih bezbednosnih pitanja dovelo do ozbiljnih posledica, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon razgovora ruskih i američkih diplomata u Ženevi.

- Jasno je stavljeno do znanja Blinkenu da bi dalje ignorisanje ruske zabrinutosti, pre svega, one koja je povezana sa SAD i njenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO saveznika povodom sisirenja u Ukrajini i postavljanja vojske i oružja blizu naše granice imalo ozbiljne posledice - navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Ministarstvo dodaje da se sve može izbeći ukoliko Vašington pozitivno odgovori na nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama (o neširenju na istok).

- Očekujemo da dobijemo odgovor američke strane u pisanoj formi sledeće nedelje - dodalo je ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo i da su dve strane razgovarale o bilateralnim odnosima i utvrdile da su oni na "nezadovoljavajućem nivou", ali i da je naglašeno da će se nastaviti rad eksperata na normalizaciji odnosa između država i stabilizaciji viznog režima. (Kraj) pv/
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lavrov upozorio Blinkena: Ne ignorišite Rusiju

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2022

​MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da bi dalje ignorisanje ruskih pravnih bezbjednosnih pitanja dovelo do ozbiljnih posljedica, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon razgovora ruskih i ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.