NATO zatečen snagom ruske armije: Stiču prednost od Kaspijskog jezera do Kalinjingrada

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NATO zatečen snagom ruske armije: Stiču prednost od Kaspijskog jezera do Kalinjingrada"

Nove tehničke mogućnosti ruske armije za NATO su potpuno neočekivane, izjavio je komandant Ujedinjenih snaga NATO-a u Brinsimeu, nemački general Hans Lotar Domruz, a prenosi dnevni list "Bild".

- Predsednik Putin je osnažio i uvećao svoje naoružanje preko svih naših očekivanja. Potpuno smo zatečeni - rekao je general.

Prema njegovim rečima, lansiranje raketa "kalibar" s brodova u Kaspijskom jezeru na ciljeve u Siriji pokazalo je da je Rusija teoretski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u stanju da na sličan način zapreti i Berlinu.

General smatra da je sadašnja ravnoteža vojnih snaga pod pretnjom, a Rusija je u stanju da stekne prednost nad NATO-om u nizu regiona, od Kalinjingrada do Kaspijskog jezera.

- Putin ima potencijal koji može da prekine naš pristup saveznicima - izjavio je on.

General je dodao da su Alijansi potrebne vojne vežbe velikih razmera, poput vežbi "Spoj trozupca 2015" kojima on komanduje. One su neophodne za trening vojnika i demonstraciju sile, rekao je Domrouz.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.