NATO vežba na istočnom krilu: 18 hiljada vojnika iz 19 zemalja

Izvor: VOA, 03.Jun.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO vežba na istočnom krilu: 18 hiljada vojnika iz 19 zemalja

Velika vojna vežba, koju predvode Sjedinjene Države, u kojoj učestvuje 18 hiljada vojnika iz 19 zemalja, uglavnom članica NATO-a, počela je na istočnom krilu Alijanse, u Poljskoj i tri baltičke države, Estoniji, Letoniji i Litvaniji. Američka vojska saopštila je u nedelju da se vežbom "Saber strike" (Udar sablje) koja će trajati do 15. juna, pokazuje posvećenost i solidarnost sa Alijansom u trenutku kada ruski vojni manevri sve više zabrinjavaju obližnje članice NATO-a.  Međutim, naglašava se da nije reč o provociranju Rusije. U vežbi će, prvi put učestovati i Izrael, koji nije član NATO-a.   NATO je na Baltiku i u Poljskoj rasporedio oko šest hiljada vojnika. U međuvremenu, litvanski ministar odbrane najavio je početak najveće nacionalne vojne vežbe, u kojoj će učestvovati oko devet hiljada vojnika.        
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

NIJE PROVOKACIJA PREMA RUSIJI? Počela velika vojna vežba NATO na istočnom krilu

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2018

Velika vojna vežba koju predvode SAD i u kojoj učestvuje 18.000 vojnika iz 19 zemalja, mahom članica NATO, počela je danas na istočnom krilu Alijanse Velika vojna vežba koju predvode SAD i u kojoj učestvuje 18.000 vojnika iz 19 zemalja, mahom članica NATO, počela je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.