NATO udara u ratne bubnjeve

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO udara u ratne bubnjeve

U intervjuu koji je dao za portal Kop-onlajn, nemački političar Vili Vimer smatra da izjave o potrebi poboljšavanja odnosa sa Rusijom koje dolaze od šefa nemačke diplomatije Franka Valtera Štajnmajera, na jednoj, kao i to što kancelarka Merkel, kako Vimer kaže, "iznenada veruje da je otkrila bolje odnose sa Moskvom", na drugoj strani, pre svega imaju svrhu pozicioniranja pred izbore 2017. godine.

- Savezni izbori naredne godine već sada parališu rad vlade. Ako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SPD u slobodnom padu, tako da se radi o čistom preživljavanju - smatra Vimer i dodaje:

- Još jedan detalj koji dovodi u sumnju prave namere Štajnmajera jeste to što on dobro zna da nemačke podmornice krstare Baltičkim morem kako bi ih švedska mornarica registrovala i optužila Rusiju za povrede teritorijalnih voda - sve zbog toga da bi Švedska pristala da uđe u NATO - dodaje Vimer.

Bivši državni sekretar Ministarstva odbrane Nemačke dalje upozorava:

- NATO trenutno ima jasan vojni zadatak. I zapanjujuće je sa kojim intenzitetom generalni sekretari organizacije, koji dolaze iz navodno miroljubive Danske i Norveške, udaraju u ratne bubnjeve. Od Švajcarske je pre nekoliko nedelja hitno zatraženo da uđe u NATO, u Austriji je očigledno napravljena izborna prevara kako bi se sa predsednikom lojalnim Alijansi odustalo od ostatka neutralnosti u korist NATO-a. Takođe, Švedska i Finska su pod pritiskom da se pridruže frontu protiv Rusije. U istočnoj Evropi su manevri probudili utisak neposrednog rata i povukli maslinastozelenu liniju širom kontinenta. Crno more prema planovima NATO-a treba da postane "vodeni grob" - tumači Vimer.

* Kritika za NATO zbog Rusije: Dosta sa ratnim huškanjima!

* Dosta je zveckanja sabljama

* Nemački mediji: Štajnmajer radi za Rusiju!

* Stoltenberg poručuje: Sankcije Rusiji ne smeju biti ukinute!
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.