NATO trenutno ne vidi vojnu pretnju od Rusije — generalni sekretar

Izvor: Vostok.rs, 11.Mar.2024, 17:27

NATO trenutno ne vidi vojnu pretnju od Rusije — generalni sekretar

NATO trenutno ne vidi nikakvu vojnu pretnju od Rusije prema državama članicama bloka, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu.
„Ne vidimo nikakvu neposrednu vojnu pretnju [od Rusije] protiv bilo kog saveznika u NATO-u“, izjavio je on, odgovarajući na relevantno pitanje novinara.
Ipak, Stoltenberg je naglasio da NATO mora da bude spreman na pretnje iz Rusije i da ostane na oprezu. Prema njegovom mišljenju, Moskva trenutno ne preti alijansi zbog toga što je preokupirana Ukrajinom.
U ponedeljak je švedska zastava zvanično istaknuta u sedištu NATO-a u Briselu nakon njenog pristupanja alijansi. Švedska je postala 32. članica NATO-a. Izvor: TASS (F)

Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.