NATO sutra vanredno zaseda zbog stanja u Siriji uz granicu sa Turskom

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO sutra vanredno zaseda zbog stanja u Siriji uz granicu sa Turskom

Predstavnici 28 zemlja članica Severnoatalnaskog vojno-političkog saveza ( NATO) sutra će na zahtev Turske održati vanredni sastanak o situaciji u Siriji, saopšteno je iz sedišta Alijanse.

Turska je tražila sastanak pozivaljući se na tačku 4 Atlantske povelje koja se aktivira kada neka od članica prijavi da je ugrožena.

Ankara se na ovaj potez >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlučila već nakon što je turska avijacija počela sa vazdušnim udarima na položaje Islamske države i kurdskih pobunjenika u susednoj Siriji i severnom Iraku.

"Uključivanje Turske u sirijski sukob iz osnova menja situaciju u Siriji, Iraku i celom regionu", izjavio je tim povodom turski premijer Ahmet Davutoglu.

U saopštenju NATO se navodi da će Alijansa "vrlo pažljivo pratiti događaje i solidarno stati uz Tursku".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.