NATO sud u Hagu, izrekao neosnovanu kaznu generalu Ratku Mladiću

Izvor: KMnovine.com, 09.Jun.2021, 09:02

NATO sud u Hagu, izrekao neosnovanu kaznu generalu Ratku Mladiću

NATO sud u Hagu, izrekao neosnovanu kaznu generalu Ratku Mladiću General Ratko Mladić, koji se tokom rata u Bosni i Hercegovini borio da se nad Srbima ne ponovi Jasenovac i drugi zločini, osuđen je zbog toga.


   
General Ratko Mladić, od onih Srba koji se plaše jedino Boga i drugog nikoga - sačuvao čast, sačuvao srpstvo i Srbe, drugu presudu od zlikovaca i njihovih slugu niti je mogao, niti je očekivao. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<
   



Sve žalbe na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću neosnovano su poništene te je ovaj NATO sud potvrdio doživotnu kaznu iako krivična dela nisu dokazana. Pored žalbe odbrane odbijena je i žalba tužilaštva da bude osuđen za genocid u šest opština u BiH.

Ratko Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora u NATO sudu u Hagu. Tvrdnje da se radi o NATO sudu nisu nikakava teorija zavere niti mišljenje iz inata i povređenosti ovom nepravdom, već činjenica zasnovana na priznanju. Naime, tokom NATO konferencije za štampu, održane 17. maja 1999., tadašnji port-parol NATO pakta Džejmi Šej izjavio da NATO kontroliše Haški "tribunal".
Sudija Arbour izjavila je nedelju dana pre te konferencije maja 1999. gdodine, da će se, kao rezultat inicijative NATO-a od 24 marta zemlje članice NATO-a "dobrovoljno podvrći juridiskciji njenog suda čiji mandat se odnosi na datu vojnu operaciju i koja prevazilazi pitanja nacionalnosti". Novinare je zanimalo da li to znači da bi i NATO glavešine mogle da se nađu pred tim sudom.
Džejmi Šej je, između ostalog odgovorio: "NATO je prijatelj Tribunala... Zemlje NATO-a su obezbedile budžet Tribunala, mi smo među najvećim finansijerima i obezbedili smo otvaranje druge sudnice koja će ubrzati procese, zato budite uvereni da smo Tribunal i mi na istoj strani". Tekst o tome možete pročitati OVDE↗ 
Presudama protiv Srba, mahom onih čija krivična dela nisu mogla da se utvrde ili je pak utvrđeno da ih nisu počinili, Haški sud je dokazao upravo to, da je produžena ruka gneva i mržnje NATO pakta prema Srbima.





Tako je general Mladić je proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici - koji pri tom nikada nije ni okarakterisan za genocid a ima snažnih indicija da je upravo Bl Klinton iscenirao uslove da do tog zločina dođe kako bi se svet sažalio na muslimane umesto da osudi ubice iz njihovih redova, zatim za progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premeštanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.

Uoči izricanja neosnovane presude Ratku Mladiću u Hagu, ispred sudnice je Dragan Todorović doneo dva mala transparenta podrške Mladiću, posle čega mu je prišao Nihad Aličković iz ekstremističkog udruženja muslimana "Anti-Dejton", oteo mu transparente i tako isprovocirao svađu.

Značajnije od ovog napada na Srbe zasnovanog na mržnji muslimana usled nagomilanih laži o njihovom stradanju, bila je reakcija predsedavajuće Apelacionog veća NATO suda u Hagu, Priske Matimba Nijambe.


Ona se usprotivila osuđujućoj pravosnažnoj presudi koje je to veće izreklo generalu Ratku Mladiću, uz stav da bi suđenje Mladiću trebalo ponoviti.
U opširnom suprotnom mišljenju, priloženom uz presudu, sudija Nijambe je naglasila da je sud pogrešio kada je Mladića proglasio krivim za “genocid u Srebrenici; progon Muslimana i Hrvata širom BiH i terorisanje stanovništva Sarajeva snajperisanjem i granatiranjem, 1992-95”.

Sudija Nijambe je, posle analize dokaza, zaključila da “VRS pod Mladićevom komandom u Srebrenici, u julu 1995, nije počinila genocid nad muslimanskim muškarcima, niti prisilno premestila žene, decu i starace”.






Predsedavajuća Apelacionog veća je naglasila da bi usvojila osam od devet osnova Mladićeve žalbe, koju je većina sudija u potpunosti odbacila.
Razlog ovakvog ponašanja sudija u Hagu jeste činjenica da je taj sud zapravo institucija NATO pakta za suđenje njihovim neprijateljima, koji su odreda Srbi, a kako bi se opravdali upravo NATO zločini nad srpskim narodom širom bivše Jugoslavije gde su ratovi vođeni i na čijem izmišljenom narativu je podeljena teritorija koja istorijski pripada Srbima.




* * *


Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
NATO plaća Haški tribunal, na istoj smo strani - KM NovineOdlomak sa NATO konferencije za stampu, odrzane 17. maja 1999., na kojoj je port-parol Alijanse Džejmi Šej izjavio da NATO kontroliše Haški "tribunal". , interesuje me da li bi ste mogli da prokomentarišete prošlonedeljnu izjavu Sudije Arbour iz Međunarodnog Tribunala za Ratne Zločine, čiju kopiju sam ostavio kod vaše sekretarice, za vašu informaciju.


PROČITAJTE JOŠ:   
Ivan Maksimović: Logorska pravda za Srbe - KM NovineIvan Maksimović: Logorska pravda za Srbe #Kosovo, #Metohija #Arbija #Hašim "Tači, #Vučić, #Haradinaj, #Izdaja, #Zločin, #Sud, #UĆK #OVK #Teror Ovo predstavlja jedinstven slučaj u istoriji svetskog pravosuđa da međunarodna politička elita podrži i omogući postojanje suda u nadležnosti nekadašnjih terorista koji će suditi onima koji su upravo od njihovog terorizma branili soju državu i narod.


PROČITAJTE JOŠ:   
Zapadni svet i ''civilizacija'' i dalje ne žele otkrivanje istine o Žutoj kući! - KM NovineZapadni svet i ''civilizacija'' i dalje ne žele otkrivanje istine o Žutoj kući! Nakon dvodecenijskoj prikrivanja i saučesništva u zločinima protiv britalnih kriminalaca iz redova terorističke takozvane "UĆK", navodno su počela suđenja, ali... Jedan od najpozatijih zlikovaca među šiptarskim teroristima a kasnije i vođa mafijaškog klana kao i politička marioneta Zapada, a pre svega Amerike, Hašim Tači, - otputovao je u Hag.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.