NATO spreman za rat: Ako Rusi napadnu...

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 22:26

NATO spreman za rat: "Ako Rusi napadnu..."

NATO saveznici postigli su dogovor o regionalnim planovima u slučaju ruskog napada.

Zapadna vojna alijansa decenijama nije videla potrebu da se dogovori o velikim odbrambenim planovima i dugo je smatrala da postsovjetska Rusija više ne predstavlja pretnju.

Ali sada su zemlje članice odlučile da moraju imati razrađen plan u slučaju sukoba sa Moskvom. Turska je blokirala odobravanje planova zbog pitanja geografskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokacija kao što je Kipar, ali su članice NATO-a na kraju postigle dogovor, piše Skaj njuz.

Zbog finansiranja ovih planova, lideri su spremni da povećaju ciljnu vojnu potrošnju, čineći sadašnjih 2% nacionalnog BDP-a minimalnim uslovom. Zvaničnici NATO-a procenjuju da će za sprovođenje planova biti potrebno nekoliko godina, iako ističu da, ako bude potrebno, alijansa može odmah da krene u rat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I NATO SE SPREMA NA RAT SA RUSIJOM? Turska blokirala odobrenje planova, ali... članice postigle dogovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 11:04

Zemlje članice odlučile da moraju da imaju razrađeni plan u slučaju sukoba s Moskvom...NATO saveznici postigli su dogovor o regionalnim planovima u slučaju ruskog napada. Zapadni vojni savez decenijama nije video potrebu za dogovaranjem odbrambenih planova velikih razmera pa je dugo vremena smatrao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.