Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“NATO širi antirusku propagandu“

NATO ne želi da primećuje napore Moskve na stabilizaciji situacije u Ukrajini, kao ni pogoršanje socijalno-ekonomske krize u Donbasu, izjavila je danas zamenik portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Tužno je da NATO ne primećuje stalna nastojanja Rusije da stabilizuje situaciju u Ukrajini i sve goru socijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i ekonomsku situaciju na jugoistoku te zemlje, kao ni de fakto blokadu u kojoj kijevske vlasti drže tu oblast", navela je Zaharova u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da alijansa ne pominje ni da ukrajinska vojska krši sporazume o prekidu vatre iz Minska i upotrebljava teško naoružanje protiv civila, prenosi RIA "Novosti".

"Na žalost, vidimo da NATO ne želi konstruktivnu diskusiju o akutnim problemima i da više voli da širi antirusku propagandu sa ciljem da opravda planove o jačanju svojih odbrambenih potencijala, što predstavlja ozbiljan rizik po bezbednost evroatlantskog regiona", naglasila je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.