NATO šalje pojačanje Kforu

Izvor: B92, 29.Sep.2023, 13:52

NATO šalje pojačanje Kforu

Savet NATO odobrio je slanje pojačanja KFOR-u, svojoj misiji na Kosovu i Metohiji.

Odluka Saveta NATO usledila je posle sukoba tzv. kosovske policije i Srba u selu Banjska.

Kako je navedeno u saopštenju, NATO je zabrinut zbog situacije na severu Kosova i Metohije, a "saveznice su izrazili duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija".

"NATO misija KFOR održava vidljivo i agilno prisustvo širom Kosova. Uvek ćemo preduzeti sve neophodne radnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da održimo bezbedno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude koji žive na Kosovu. To radimo nepristrasno u skladu sa našim mandatom UN", navodi se u saopštenju koje potpisuje generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Kako se navodi, "od maja je pojačano prisustvo i držanje KFOR-a". "Severnoatlantski savet je samo juče ovlastio dodatne snage za rešavanje trenutne situacije. Uvek ćemo nastaviti da se staramo da naš komandant ima resurse i fleksibilnost neophodne da KFOR ispuni svoj mandat. Spremni smo da izvršimo dalja prilagođavanja položaja KFOR-a prema potrebi", naveo je on u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO ŠALJE DODATNE TRUPE NA KOSOVO Stoltenberg: Saveznice zabrinute zbog rastućih tenzija

Izvor: Blic, 29.Sep.2023

NATO je saopštio danas da je odobrio slanje dodatnih snaga zbog trenutne situacije na Kosovu i Metohiji. Za sada se ne zna o kom broju vojnika s eradi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.