NATO raspoređuje nove snage u Poljskoj

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO raspoređuje nove snage u Poljskoj

U Poljskoj će se naći nekoliko hiljada vojnika NATO-a, izjavio je poljski ministar odbrane Antoni Mačerevič.

„Na teritoriji Poljske će se nalaziti nekoliko hiljada vojnika SAD i NATO-a. Taj broj je veći od ’bataljona‘ u poljskoj strukturi“, rekao je Antoni Mačerevič „Poljskom radiju“.

„Ustanovili smo minimalnu rotaciju vojnika — na pola godine. Što se tiče američkih vojnika, oni će se rotirati na više od pola godine“, dodao je poljski ministar odbrane.

Šef Vojnog komiteta NATO-a general Petar Pavel izjavio je da bataljoni u baltičkim državama i Poljskoj neće predstavljati pretnju za Rusiju.

„Kada god postoje naznake pretnje, kada postoji briga stanovništva koje treba da štitimo, treba da preduzmemo mere. Moram da ponovim, mi radimo sve što je u našoj moći da ove mere budu prikladne i u skladu sa situacijom, kako se ne bi vanredno reagovalo“, rekao je sagovornik agencije, objašnjavajući korake Alijanse.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

General Pavel: Postojeći dokumenti između NATO-a i Rusije predstavljaju jaku osnovu za razvoj odnosa

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016

Šef Vojnog komiteta NATO-a general češke vojske Peter Pavel je izjavio da, po njegovom mišljenju, postojeći dokumenti koje su potpisali NATO i Rusija predstavljaju dovoljno jaku osnovu za međusobni razvoj međunarodnih odnosa.. . „Pre svega, pretpostavlja se da obe strane poštuju pravila....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.