Američki avioni više ne učestvuju u kampanji u Libiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2011, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki avioni više ne učestvuju u kampanji u Libiji

VAŠINGTON -

Američka vojska potpuno je povukla svoje borbene avione iz međunarodne vazdušne kampanje u Libiji, saopštili su zvaničnici u Vašingtonu.

Sjedinjene Američke Države planirale su da obustave svoje učešće u borbenim akcijama u Libiji i lansiranje raketa dugog dometa "Tomahavk" tokom prošlog vikenda, ali su prihvatili zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO da nastave sa učešćem u vazdušnim udarima u narednih 48 sati, sve do sinoć u 22 sata po srednjeevropskom vremenu, prenela je agencija AFP.

"Američki borbeni letovi završeni su u 22.00 sata. NATO preuzima komandovanje američkim avionima u pripravnosti", izjavio je portparol Pentagona kapetan Darin Džejms.

"Avioni američke avijacije ostaće u stanju pripravnosti ako NATO bude zahtevao njihovu podršku", dodao je Džejms.

Borbene avione za izvođenje napada i operacije presretanja nad Libijom sada će obezbeđivati Velika Britanija, Francuska i druge članice NATO, rekao je jedan neimenovani zvaničnik Alijanse.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija: Amerikanci se povukli

Izvor: B92, 05.Apr.2011

Vašington/Tripoli -- Američka vojska potpuno je povukla svoje borbene avione iz međunarodne vazdušne kampanje u Libiji, saopštili su zvaničnici u Vašingtonu...Sjedinjene Američke Države planirale su da obustave svoje učešće u borbenim akcijama u Libiji i lansiranje raketa dugog dometa "tomahavk"...

Nastavak na B92...

Američki avioni više ne učestvuju u kampanji u Libiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2011

Američka vojska potpuno je povukla svoje borbene avione iz međunarodne vazdušne kampanje u Libiji, saopštili su zvaničnici u Vašingtonu. Sjedinjene Američke Države planirale su da obustave svoje učešće u borbenim akcijama u Libiji i lansiranje raketa dugog dometa "Tomahavk" tokom prošlog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SAD obustavile napade na Libiju

Izvor: medio.rs, 05.Apr.2011

Američka vojska potpuno je povukla svoje borbene avione iz međunarodne vazdušne kampanje u Libiji, saopštili su zvaničnici u Vašingtonu.

Nastavak na medio.rs...

NATO

Izvor: Mondo, 05.Apr.2011

NATO procenjuje da je skoro trećina vojnih kapaciteta libijskog lidera Momara Gadafija eliminisana. Diplomatski napori za okončanje konflikta, za sada, neuspešni. Američka vojska potpuno povukla svoje borbene avione.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.