NATO podiže borbene avione

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 19:44

NATO podiže borbene avione

Tokom najvećih NATO vazdušnih manevara ikada koji bi trebalo da budu održani u junu, verovatno neće biti otkazivanja komercijalnih letova.

To je, izjavio danas rukovodilac Evrokontrola, evropske službe zadužene za kontrolu vazdušnog saobraćaja odgovarajući na zabrinutost nemačke avio-industrije zbog mogućih poremećaja komercijalnog vazdušnog saobraćaja.

"Ne predviđamo da će biti potrebe za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkazivanjem komercijalnih letova zbog izvođenja NATO vazduhoplovnih manevara", rečeno je Rojtersu u Evrokontrolu.

Manevri nazvani Er Defender 23 će biti jedna od najvećih vazduhoplovnih vežbi u istoriji NATO, u kojoj će učestvovati ratne avijacije 25 zemalja i to u nemačkom, holandskom i češkom vazdušnom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najveća vazduhoplovna vežba NATO-a: Avio sektor zabrinut

Izvor: B92, 25.Apr.2023

Najveća vazduhoplovna vežba NATO-a, koja će se održati u junu, verovatno neće prouzrokovati otkazivanja komercijalnih letova..."Ne očekujemo da će biti ikakve potrebe da vazdušni operateri otkažu letove kako bi se prilagodili potrebama vežbe", navodi se u izjavi Evropska agencije za kontrolu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.