Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO planira jačanje vojnog prisustva u Crnom moru

Britanija će prvi put posle hladnog rata poslati razarač u Crno more Severnoatlantska alijansa će na sastanku ministara odbrane zemalja alijanse, koji je planiran za 15. i 16. februar u Briselu, razraditi paket mera za jačanje vojnog prisustva u regionu Crnog mora, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.   Uoči sastanka sa novim predsednikom Bugarske Rumenom Radevom Stoltenberg je takođe izjavio da će alijansa ojačati prisustvo na kopnu, na moru i u vazduhu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << „Vzglяd”. Stoltenberg: NATO odgovara na poteze Moskve, iako ne primećuje pretnju U nedelju su mediji objavili da će ratna mornarica Velike Britanije prvi put od vremena hladnog rata uputiti vojni brod u Crno more. Prema informacijama lista Sunday Mail, razarač HMS Diamond, koji je naoružan raketama, zaplovio je prema obali Ukrajine. U decembru je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da sve veća aktivnost mornaričkih snaga NATO-a u Barencovom, Baltičkom i Crnom moru ima destruktivan i provokativan karakter. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Šojgu: Pomno pratimo vežbe NATO-a na Crnom moru

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2017, 12:54

Rusko Ministarstvo odbrane pomno prati situaciju na Crnom moru, gde NATO izvodi pomorske vežbe, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...- Velika grupa brodova učestvovaće u vežbama na Crnom moru. Neki su već tamo, dok su drugi još na putu. Generalštab i komandant Južnog vojnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.