NATO-ovo ilegalno bombardovanje Jugoslavije 1999. „ogromna tragedija“ – Putin

Izvor: Vostok.rs, 25.Mar.2024, 14:48

NATO-ovo ilegalno bombardovanje Jugoslavije 1999. „ogromna tragedija“ – Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je NATO alijansa predvođena SAD započela rat u centru Evrope 1999. godine, kada je započela svoju kampanju bombardovanja Jugoslavije.
Četvrt veka kasnije, agresija ne zaslužuje ništa osim osude, dodao je Putin. Ruski lider je to izjavio u intervjuu za dokumentarac pod nazivom „Beograd” koji se prikazuje u nedelju i posvećen je 25. godišnjici od početka vazdušnih udara NATO-a. „Ono što je Zapad uradio bilo je potpuno neprihvatljivo. Bez ikakve rezolucije Saveta bezbednosti UN, oni su direktno započeli vojnu operaciju, zapravo rat, u centru Evrope, sa bombardovanjem glavnog grada, Beograda“, izjavio je Putin za kanal „Rusija 1“. Prema zvaničnim podacima o žrtvama srpske vlade, u vazdušnim napadima 1999. godine poginulo je 2.500 civila – uključujući preko 80 dece. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: NATO,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Putin bi sprečio NATO bombardovanje Jugoslavije – Vučić

Izvor: Vostok.rs, 25.Mar.2024

 . Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ostaje pri svojoj ranijoj tvrdnji da Vladimir Putin ne bi dozvolio da NATO bombarduje Jugoslaviju 1999. da je u to vreme bio na vlasti u Moskvi.. Tokom razgovora sa ruskim kolegom u Sočiju 2019. godine, Vučić je izjavio „mi u Srbiji cenimo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.