NATO neće smanjiti snage na Kosovu

Izvor: B92, 21.Jun.2012, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO neće smanjiti snage na Kosovu

Priština -- Vrhovni komandant NATO-a za Evropu američki admiral Džejms Stavridis izjavio je u Prištini da Alijansa neće smanjivati broj svojih pripadnika na Kosovu.

Stavridis je, tokom razgovora s predsednicom Kosova Atifete Jahjaga, rekao da NATO ostaje privržen stvaranju sigurne i mirne sredine za sve građane Kosova, saopšteno je iz kabineta kosovske predsednice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jahjaga je navela da sever ostaje glavni izazov za institucije Kosova i izrazila snažnu podršku akcijama mirovnih snaga NATO-a na uklanjanju barikada i stvaranju uslova za slobodu kretanja građana i robe na celoj teritoriji Kosova.

Ona je osudila jučerašnji bombaški napad na pripadnike Kfora u blizini administrativnog prelaza Brnjak, kada je lakše povređen jedan pripadnik Kfora.

Jahjaga je pozvala Kfor da poveća budnost u periodu otvaranja administrativne kancelarije za severnu Mitrovicu, a tokom sastanka je bilo reči i o budućnosti Bezbednosnih snaga Kosova i ostvarivanju njihovih punih operacionalnih kapaciteta, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stavridis: NATO neće smanjivati snage na Kosovu

Izvor: Akter, 20.Jun.2012, 22:40

Vrhovni komandant NATO-a za Evropu američki admiral Džejms Stavridis izjavio je danas u Prištini da Alijansa neće smanjivati broj svojih pripadnika na Kosovu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.