NATO na Kosovu nema snage da se suprotstavi Vojsci Srbije, ali nije to u pitanju

Izvor: B92, 27.Sep.2021, 17:53

"NATO na Kosovu nema snage da se suprotstavi Vojsci Srbije, ali nije to u pitanju"

Beograd -- Bivši ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac poručio je da "NATO na Kosovu nema snage koje mogu da se suprotstave Vojsci Srbije", piše Kosovo online.

Prema rečima Šutanovca: "Mnogo manje to mogu kosovske snage, tako da nije pitanje da li Srbija ima čime da se suprotstavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već zbog čega bi to radila".

Šutanovac je na ovaj način odgovorio na konstataciju jednog tviteraša koji je napisao da Vojska Srbije nema čime da pobedi NATO i kosovske Albance.

Na tvrdnju da "NATO paktu treba 15 minuta da preusmeri svoje snage sa Jadrana na Kosovo i da za pola sata može da doleti 100 aviona iz Avijana, kao i da za dan-dva članice NATO koje okružuju Srbiju mogu da pošalju svoje trupe", Šutanovac je rekao da to nije mogući i upitao: "Koja se to vojna operacija izvršava u dva dana i odakle 100 aviona u Avijanu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.