NATO mora da reaguje

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 10:24

NATO mora da reaguje

Krišjanis Karinš rekao je danas da NATO treba da počne da radi na konkretnim koracima kako bi pomogao Ukrajini da se priključi toj organizaciji.

"Ukrajina bi trebalo da bude u NATO-u, ali da bi se to na kraju i ostvarilo, potrebno je preduzeti određene korake", rekao je ministar spoljnih poslova Letonije Karinš uoči današnjeg sastanka ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljinh poslova NATO u okviru Saveta NATO-Ukrajina u Briselu.

On je dodao da NATO treba da nastavi da pomaže Ukrajini vojno, humanitarno, energetskom infrastrukturom i visokonaponskom opremom jer, kako je rekao, kako nastupa hladno vreme i vide se ruski napade na energetsku infrastrukturu.

"Mi, kao NATO, imamo dosta mogućnosti da nastavimo da pomažemo", rekao je Karinš i dodao da je jedno od pitanja kako NATO može nastaviti da pomaže bolje i koordinisanije, i kako može pomoći Ukrajini u pripremi za njeno eventualno pridruživanje NATO-u.

U sedištu NATO u Briselu danas se održava drugi dan dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica tokom kojeg će biti reči i o bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karinš: NATO da radi na konkretnim koracima da bi se Ukrajina pridružila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2023

  Ministar spoljnih poslova Letonije Krišjanis Karinš rekao je danas da NATO treba da počne da radi na konkretnim koracima kako bi pomogao Ukrajini da se priključi toj organizaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.