NATO je bombardovao našu zemlju da bi nam oteo Kosovo

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2013, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO je bombardovao našu zemlju da bi nam oteo Kosovo

11.06.2013. -

Sa potpukovnikom Đorđem Aničićem sam se upoznao 2009, dok je snimao dokumentarni film o operaciji "Milosrdni anđeo". U tim prolećnim danima, sreo sam mnoge ljude koji su hrabro odbijali napade NATO armade.

U Briselu i NATO-u su se nadali da će Srbiju brzo baciti na kolena i slomiti duh nepokornog srpskog naroda. Međutim, do toga nije došlo. Jugoslovenska armija i njena PVO su nadmudrili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << stratege NATO. Đorđe Aničić se seća:

- Agresija je počela 24. marta u večernjim satima. U prvom napadu , na Jugoslaviju je učestvovalo više od 650 aviona. U početaku, raketirana su komandna mesta i PVO instalacije vojske Jugoslavije. Oni su nameravali da u prvim satima nanesu najznačajniju štetu našoj vojsci. Međutim, to se nije desilo. NATO komandanti su shvatili da će uništenje jugoslavenske PVO ići mnogo teže. Zato je bila osnovana specijalna vazdušna brigada, koju je činilo 150 savremenih aviona namenjenih za uništenje sistema protivvazdušne odbrane Beograda. U to vreme, imali smo nekoliko desetina sistema SAM-3 – raketna tehnologija treće generacije.

Avioni NATO-a su već pripadali 6. generaciji. Možete zamisliti kakva se sila obrušila na narod Srbije. Skoro cela Evropa i SAD, što je od prilike 600 miliona ljudi, su krenuli u rat protiv jedne male zemlje sa populacijom od samo 10 miliona ljudi. To je bila demonstracija snage NATO- od odbrambenog saveza, on je odjednom postao agresor. To je bila uvertira, pre nego što su nam oteli Kosovo. Svakim danom se broj aviona, koji su učestvovali u ratu protiv nas, povećavao. Ali, NATO nije uspeo da uništi naš sistem protivvazdušne odbrane. Mi smo se trudili da pružimo dostojan otpor. Često smo menjali naše pozicije, obmanjujući neprijatelja, terajući ga da vodi rat ne samo noću nego i danju.

Pri kraju agresije, iz vazduhoplovnih baza NATO, svakog dana je poletalo više od 1.000 aviona. Ovakav način odbrane zemlje je omogućio državnom rukovodstvu da dobije na vremenu i doveo do toga da kosovski Albanci i njihovi zapadni pokrovitelji odmah ne izađu iz sastava Jugoslavije. Tako NATO nije uspeo da razbije Srbiju i baci je na kolena. Mir je bio zaključen pod uslovima Beograda i na Kosovu nisu ušle NATO trupe već mirovne snage pod zastavom UN.

Amerikanci dugo nisu želeli da govore o tome, da je mala Srbija, sa svojom, kako su oni tvrdili, zastarelom vojnom opremom, uspela ne samo da preživi svih 79 dana agresije, već i da nanese značajnu štetu Pentagonu. Upravo je brigada pukovnika Đorđa Aničića oborila F117-A. Pitao sam ga šta su još uspeli da obore u proleće 1999?

- Naša 250 raketna brigada je oborila tri aviona, koje su neprijatelji priznali, i još dva koje NATO zvaničnici nisu dokumentovano potvrdili. Trećeg dana rata, 27. marta, u 20 sati 42 minuta, bila je pogođen posebno čuvani avion, napravljen po "stelt" tehnologiji, F117. U američkim vazduhoplovnim snagama se nalazilo 59 takvih letelica. Planirano je bilo da će upravo F117 biti glavni motor američke vojske do 2025. Tako su planirali u Pentagonu. Takođe smo oborili i F-16CG. Pilot tog aviona je učestvovao u ratu u Persijskom zalivu i u drugim većim vazdušnim operacijama SAD. Međutim, uspeli smo da prekinemo njegovu uspešnu seriju letova. To se desilo u noći 1. na 2. maj. 19. maja smo pogodili V2A. Ovaj oštećeni avion se srušio u blizini Srbije, na teritoriji Hrvatske. Tokom čitava tri meseca rata, uspeli smo da pogodimo još jedan F117, koji je,zadobivši oštećenje, stigao u Bosnu, gde se spustio na jednom od aerodroma. Postoje svedočanstva ljudi, profesionalaca, koji svedoče da je još jedan "stelt" bio pogođen od strane naše PVO. Upravo smo mi uspeli da nanesemo značajnu materijalnu štetu Amerikancima. Oni su mnogo računali na "stelt" i nameravali da ga prodaju širom sveta. To su bile narudžbine od stotine milijardi dolara, ali su posle 1999. svi biznis-planovi pali u vodu. Kupci su otkazali. U martu 2008, F117 je bio povuče iz službe.

Konstantin Kačalin,

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.