NATO igra na Šutanovca

Izvor: TvojPortal.com, 31.Avg.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO igra na Šutanovca

/vesti online/ Posete državnika najmoćnijih svetskih sila uvek su praćene otvaranjem četvoro očiju diplomata. Svakako, od depeša američke ambasade u Beogradu koje je dosad objavio "Vikiliks", najznačajnije su one koje se odnose na posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, odnosno američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Beogradu i problemima s kojima su se srpske vlasti nosile organizujući ih.


Ključni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << problem s kojim se Vlada Srbije srela bilo je javno mnjenje. Dok se Rusija tradicionalno doživljava prijateljem za razliku od SAD, vlada je insistirala na pozitivnim vibracijama u obe posete.

Priprema dolaska ruskog predsednika Medvedeva nije bila laka.
Američke diplomate iz Beograda prenele su Vašingtonu i da je Tadić u problemu jer "mora da niveliše ton u razgovoru s Rusima, jer je Srbiji potrebno pravo veta Rusije u Savetu bezbednosti UN i retorička podrška oko kosovskog pitanja.
Istovremeno postoji i pragmatičnija grupa kreatora srpske politike koji smatraju da Rusija nije uvek pouzdan partner, što se videlo i u odluci ruske vlade da iskoristi kosovsko proglašenje nezavisnosti da opravda svoje akcije u Abhaziji i Južnoj Osetiji", navodi se u poverljivoj depeši.Ostatak teksta pročitajte na linku

Srbijavikiliksamericka ambasadadepesebeogradd
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.