NATO i Rusija obnavljaju dijalog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2016, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO i Rusija obnavljaju dijalog

NATO i Rusija čiji su odnosi pomućeni ukrajinskom krizom, danas obnavljaju dijalog, iako napetosti Brisela i Moskve i dalje ostaju snažne.

Dvadeset i osam ambasadora zemalja članica NATO-a i ambassador Rusije sastaće se poslije podne u sjedištu Saveza u Briselu, prvi put u formatu Vijeća NATO-Rusija od juna 2014.

Kako bi izrazio protest protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ruske aneksije Krima i ofanzive proruskih separatista na istoku Ukrajine u proljeće 2014., NATO je suspendirao svaku praktičnu suradnju s Moskvom koju je optuživao da podupire pobunjenike i u smislu oružja i snaga.

Na dnevnom redu sastanka bit će među ostalim sporazumi iz Minska dogovoreni kako bi se zaustavio ukrajinski sukob, transparentnost i predvidljivost na vojnom planu, ali i stanje u Afganistanu.

U teoriji, kanali za politički dijalog ostali su otvoreni ali odnosi su bili toliko zategnuti da otad nije bilo nikakve prave komunikacije, ako se ne računa nekoliko razgovora između glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova nakon kojih su svaki puta uslijedili oštri komentari.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.