NATO formirao snage za brzo reagovanje

Izvor: RTS, 02.Dec.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO formirao snage za brzo reagovanje

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao da su zemlje članice odobrile formiranje nove privremene vojne sile za brzo reagovanje, koja će biti operativna početkom 2015. godine, a zatim prerasti u stalnu silu za zaštitu od Rusije i drugih pretnji.

Prema izveštajima agencija, ministri država članica NATO odobrili su u Briselu mere oblikovane tako da uvere zemlje čalnice u ruskom susedstvu da ih savez štiti i da im pruža podršku, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U okviru pomenutih mera su pojačane vazdušne patrole iznad Baltičkog mora i upotreba rotirajućih vojnih jedinica u Poljskoj i baltičkim državama.

"Mi štitimo naše saveznike i podržavamo naše partnere", rekao je Stoltenberg, navodeći da će NATO aktivirati četiri fonda za pomoć Ukrajini - za modernizaciju logistike, sajber ratovanje, komandu i kontrolu i medicinske usluge.

Stoltenberg je ranijnj rekao da će američki državni sekretar Džon Keri i ministri iz 28 zemalja razgovarati o načinima funkcionisanja Alijanse u "svetu koji se menja".

Prema rečima generalnog sekretara NATO-a, sada je izazov to što proruske snage i Rusija ne poštuju mirovni sporazum iz Minska.

Stoltenberg je 2014. godinu opisao kao "godinu agresije, kriza i konflikata".
Pogledaj vesti o: NATO,   Nova godina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NATO snage za zaštitu od Rusije

Izvor: RTS, 02.Dec.2014

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da su zemlje članice odobrile formiranje nove privremene vojne sile za brzo reagovanje, koja će biti operativna početkom 2015. godine, a zatim prerasti u stalnu silu za zaštitu od Rusije i drugih pretnji. ..Prema izveštajima agencija, ministri...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.