NATO destabilizuje severnu Evropu

Izvor: B92, 02.Dec.2014, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO destabilizuje severnu Evropu

Rusija je optužila danas NATO da želi da destabilizuje severnu Evropu sa svojim jačanjem aktivnosti u baltičkim zemljama.

Iz Moskve dodaju da bi ulazak Ukrajine u Atlantski vojni savez narušio bezbednost u Evropi.

"NATO destabilizuje najstabilniji region na svetu severnu Evropu", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Meškov, u izjavi za agenciju Interfaks.

"Beskrajne vojne vežbe i rasporedjivanje aviona sa nuklearnim kapacitetitma u baltičkim zemljama dovešće do 'uništenja' stabilnosti i bezbednosti u toj oblasti", rekao je on uoči sastanka ministara spoljnih poslova NATO medju kojima će biti i državni sekretar SAD Džon Keri.

Rusija je u najzategnutijim odnosima sa zapadnim zemljama od hladnog rata. Zapad optužuje Moskvu da vojno podržava separatističke proruske pobunjenike na istoku Ukrajine, što Moskva negira.

Meškov je rekao da Alijansa nema nikakve dokaze o ruskom vojnom prisustvu u Ukrajini i optužio Zapad da zasniva svoje optužbe na informacijama iz Kijeva i na izvorima sa interneta.

Meškov je dodao da bi ulazak Ukrajine u NATO "podrio svaki evropski bezbednosni sistem".

"Oni koji pokušavaju da gurnu Kijev u naručje NATO preuzimaju ogromnu geopolitičku odgovornost", upozorio je on.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.