NATO da se vrati hladnom ratu prema Rusiji

Izvor: Press, 14.Apr.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NATO da se vrati "hladnom ratu" prema Rusiji"

Severnoatlantska alijansa bi trebalo da se vrati "hladnoratovskom stavu" kad je reč o njenom odnosu sa Rusijom.
Foto:B92.net
Ovo je izjavio zamenik poljskog ministra odbrane Tomaš Šatkovski.
Kako je Šatkovski rekao u intervjuu za Rojters, NATO bi takodje trebalo da sa zvaničnom Moskvom razgovara sa pozicije moći, kako bi se na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << način suprotstavio njenom "novom samopouzdanju" na području istočne Evrope. 

Poljske vlasti je veoma zabrinula ruska aneksija Krima 2014. godine i podrška Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine, a zvanična Varšava je i dalje jedan od najžešćih kritičara Moskve, navodi britanska agencija. 

"Rusija vidi svoje odnose sa Zapadom sa stajališta 'hladnog rata', pa bi, da obezbedimo delotvornost odvraćanja Rusije, morali da se povežemo sa načinom razmišljana onog kojeg želimo da odvratimo", rekao je poljski zvaničnik. 

"U ovom trenutku moramo da razgovaramo sa Rusijom sa pozicije moći, iako, očito, bez preteranog javnog 'pokazivanja mišića", ocenio je Šatkovski. 

Varšava će u julu biti domaćin samita NATO, na kojem će se zalagati za pojačano vojno prisustvo Alijanse na njenom istočnom krilu. 

Rusija, medjutim, tvrdi da bi razmeštanje većih snaga NATO u blizini njenih granica predstavljalo kršenje sporazuma NATO i Rusije iz 1997. godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljska ima plan za "rušenje" Rusije: NATO, vratimo se Hladnom ratu!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2016

"Severnoatlantska alijansa bi trebalo da se vrati "hladnoratovskom stavu" kad je reč o njenom odnosu sa Rusijom", smatra zamenik poljskog ministra odbrane Tomaš Šatkovski...On je, u intervjuu za Rojters, rekao da bi NATO takođe trebalo da sa zvaničnom Moskvom razgovara sa pozicije moći, kako bi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.