NATO će se raspasti pokušavajući da raširi „pipke“ širom sveta – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2023, 22:50

NATO će se raspasti pokušavajući da raširi „pipke“ širom sveta – Lavrov

 
NATO će se raspasti pokušavajući da raširi svoje „pipke“ širom sveta, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Mi smo u sovjetsko vreme govorili da NATO širi svoje pipke širom sveta. Nažalost, mislim da će se raspasti jer niko ne može da nametne svoju hegemoniju drugima na tako očigledan i uporan način. Vremena su se promenila“, istakao je obraćajući se na Međunarodnom RUSIJA EKSPO. Odgovarajući na pitanje o budućnosti NATO-a, Lavrov je izjavio da je alijansa „relikt prošlosti“. „NATO nije trebalo da nastavi da postoji nakon što je nestao razlog za njegovo stvaranje. Pre svega govorim o raspadu Sovjetskog Saveza i Varšavskog pakta“, istakao je visoki ruski diplomata. Prema Lavrovu, čak i nakon raspada Sovjetskog Saveza, NATO je nastavio da vodi politiku usmerenu na uvlačenje što više zemalja u blok usled rastućih tenzija između Rusije i Zapada.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sankcije uče Rusiju da čuva suverenitet – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 07.Nov.2023, 00:18

Godine zapadnih sankcija naučile su Rusiju da sačuva suverenitet i da bude u stanju da se uključi u dijalog, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.. „Stekli smo sposobnost da gradimo odnose sa drugim zemljama bez žrtvovanja našeg suvereniteta i ugrožavanja naše bezbednosti,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.