NATO bombardovao Gadafijev komandni centar

Izvor: Blic, 28.Maj.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO bombardovao Gadafijev komandni centar

NATO je danas saopštio da je bombardovao komandni i kontrolni centar u kojem libijski vođa Muamer Gadafi povremeno boravi, ali da on nije bio meta napada i da nema načina da se sazna da li se on u trenutku napada tamo nalazio.

Portparol alijanse rekao je da su avioni NATO rano jutros gađali kompleks Bab al-Azizija u Tripoliju.

Taj isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompleks je značajno oštećen tokom vazdušnih napada američke avijacije pre 25 godina kao odgovor na ubistvo dva američka vojnika u jednoj nemačkoj diskoteci.

Današnji napad je usledio nakon poruke koju su lideri Grupe osam najrazvijenijih zemalja juče uputili Gadafiju da mora da napusti vlast. Portparol NATO takođe je rekao da je tokom jutrošnjeg napada jedna od meta bilo i parking sa vojnim vozilima.

Povezane vesti: Tripoli i Tadžura na meti NATO vazdušnih napada Troje mrtvih u žestokim napadima NATO na Tripoli Libijske vlasti optužile NATO za pomorsku opsadu Potopljeno osam Gadafijevih brodova Tri eksplozije u Tripoliju blizu Gadafijeve rezidencije
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.