NATO agresija – novi genocid nad Srbima!

Izvor: KMnovine.com, 02.Apr.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO agresija – novi genocid nad Srbima!

Nezapamćeni zločin i najveći kukavičluk u istoriji ratovanja, 20 godina od NATO agresije na Srbiju. Američka mržnja prema pravoslavnom srpskom narodu zgrozila je svakog čestitog čoveka na planeti.


   

   






Autor: Biljana Živković*


NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << agresiju mi, Srbi, nikada nećemo zaboraviti! Ona živi u našem istorijskom pamćenju. Prenosiće se na genaracije koje dolaze, dokle postojimo. Sećanja na mržnju NATO zveri, ne blede! NATO alijansa, stostruko jača, ustremila se na naš narod, zato što smo branili svoju svetu zemlju Kosovo i Metohiji, grobove predaka, svetinje, svoje korene, svoje Nebo, Istinu i Boga.

Danas u Rusiji obeležavamo 20 godina od NATO agresije na Srbiju – 20 godina od nezapamćenog zločina i najvećeg kukavičluka u istoriji ratovanja; 19 NATO vojnih sila, udruženo su 78 dana i noći bombardovali Saveznu Republiku Jugoslavju. NATO agresija na SRJ 1999. godine postala je crna strana u istoriji i čovečanstva i Evrope krajem 20. veka. Prvi put nakon završetka Drugog svetskog rata, mirne gradove i sela jedne suverene zemlje bombardovali su novi varvari, NATO agresori.

NATO je 24. marta 1999. godine počeo vazdušne napade na vojne ciljeve, privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri.

Operacija NATO-a nosila je ime Milosrdni anđeo. Američki u krvi, ogrezli „Milosrdni anđeo” uništavao je zemlju i narod Svetoga Save, narod mileševskog Belog Anđela, simbola Božje ljubavi, arhangelske lepote i pravde. Američka mržnja prema pravoslavnom srpskom narodu zgrozila je svakog čestitog čoveka na planeti. Ti jezivi dani, kada su nas ubijali, uništavali našu zemlju, sve ono što je najvrednije, u isto vreme je poruka svetskog nasilnika svakom narodu na svetu, da on može biti sledeći, ako se suprostavi Americi.

Svi navodni razlozi za bombardovanje Srbije, su najobičnija laž! Prema dostupnim podacima, tokom agresije na Jugoslaviju ispaljeno je 2,3 hiljade raketa, izbačeno je 14 hiljada bombi, uključujući municiju sa osiromašenim uranijumom i kasetnu municiju.

Na Srbiju je bačeno na desetine hiljada tona radioaktivnog osiromašenog uranijuma.
Specijalisti Ministarstva za vanredne situacije Rusije, koji od 2008. godine sprovode program humanitarnog deminiranja u Srbiji, neutralisali su veliki broj neeksplodiranih ostataka NATO municije i projektila. Hvala našoj braći Rusima!


   

   





Kao rezultat bombardovanja poginulo je preko tri hiljade civila, uključujući 88 dece, a povređeno je oko 10.000 civila. U periodu nakon vojne operacije, u strahu od odmazde, oko 200 hiljada Srba napustilo je svoje domove sa Kosova i Metohije.
Materijalna šteta koju je pretrpala SRJ je u NATO agresiji neprocenjiva je. I ne može se izraziti samo cifrom od preko 100 milijardi američkih dolara. Ona je mnogo veća i nenadoknadiva!

Spaljeno je i uništenio više od 300 fabrika, uništena industrija,
– porušeno preko 360 infrastrukturnih objekata, uključujući mostove, tutve, radio i televizijske repetitore, železničke objekte, aerodrome, benzinske stanice, pošte;
– srušeno preko 50 medicinskih ustanova, bolnica i klinika;
– uništeno preko 100 obrazovnih institucija, vrtića, škola i univerziteta;
– uništio je NATO na stotine spomenika kulture,
– spalili su ili porušli, sinovi pakla, preko stotinu crkava, manastira, spomenika duhovnosti,
– na desetine hiljada uništenih i oštećenih stambenih zgrada i stanova.
Zagađene, reke, uništena priroda, planine, reke, jezera, Jadransko more duž crnogorske obale…

Protiv srpskog naroda NATO je vodio hemijski, biološki, ekološki rat. Ekološke posledice koje su prouzrokovane bombardovanjem velike rafineije nafte u Pančevu, upotreba municije sa radioaktivnim uranijumom su katastrofalne. NATO agresija je novi genocid nad Srbima!

Slike patnji i stradanja civilnog stanovništva od brutalnih akcija NATO-a i danas pamtimo: bombardovanje stambenih naselja u Aleksincu 5. aprila; raketni napad na putnički voz Beograd-Solun 12. aprila; ubijanje srpske dece, čiji je simbol trogodišnja Milica Rakić iz Beograda, – kasetno bombardovanje centra grada Niša 7. maja; napad na Beogradski klinički centar „Dragiša Mišović“ 20. maj,a uništavanje zgrade Radio-televizije Srbije zajedno sa 14 novinara 23. aprila, bombardovanje kineske ambasade u Beogradu 7. maja…







Skoro da nema grada u Srbiji koji nije bio bombardovan. Najveće strahote su doživeli Srbi na Kosovu i Metohiji. NATO bombe ogromne razorne moći, sa radioaktovnim uranijumom uništio je zemljitše Srbije, najviše juga, istoka Srbije i prostora Kosova i Metohije. Stručnjaci kažu da je potrebno od 1.500 do 2000 godina, za puluraspad radioaktivnog uranijuma. Zvanična statistika u Srbiji, od 2000. ćuti o broju obolelih od kancera, broj obolelih je 5 puta veći od – recimo, 1996-7. godine. Na hiljade dece u Srbiji masovno oboljevaju od leukemije, najtežih oblika kancera. Tužbu, protiv NATO koju je potpisao nekadašnji raško-prizrenski vladika Artemije, povučena je od nekih arhijereja SPC i političke vrhuške, na čelu sa Tadićem.

NATO do današnjeg dana sprovodi sistematski genocid nad srpskim pravoslavnim narodom. U potpunosti razorena zemlja, priroda, vazduh i zemljište zagađeni, uništena privreda, banke … ali to je bio samo početak zla koje sprovode SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i drugi NATO trabanti protiv srpskog naroda.

Danas, 20 godina posle agresije, Srbija je poluokupirana zemlja, sa Bonstil NATO bazom u našoj južnoj pokrajini, odakle se kreiraju mnoga zla.

Napadi su suspendovani 10. juna, nakon potpisivanja vojno-tehničkog Kumanosvkog sporazuma o povlačenju jugoslovenske vojske i policije sa Kosova i Metohije. Trenuci kada je 200.000 Srba sa Kosova i Metohije povlači sa našom vojskom, jedan je od najtragičnijih u našoj istoriji.

Oni (SAD i NATO) su kao pravi vandali i ubice, lopovi i varalice zarobili Kosovo i Metohiju – našu svetu srpsku zemlju, zemlju pradedova.

Danas se borimo za Kosovo i Metohiju (Kosmet), za našu zemlju i za pravoslavne srpske svetinje na njoj, koje su po svojoj lepoti i molitvenosti više na nebu sa Hristom, nego sa nama na zemlji. Ipak, Srbija čudom opstaje i preživljava!

Bez obzira na sve užase koje smo preživeli kao narod možemo biti ponosni, jer smo se otvoreno suprotstavili globalizmu, zverskoj, rušiteljskoj politici SAD, EU, NATO. Onda kada su nas svi zaboravili, osim Boga. Srbi su pokazali da su spremni da svoje živote založe za Kosovo i Metohiju. Rano je donositi sud, jer ovo nije prvi put da Srbija iz pelepa i praha – vaskrsne!

Točak istorije se okreće i niko ga ne može zaustaviti! Niti može zaustaviti Rusiju u njenoj Svetoj misiji očuvanja pravde u svetu!

*Obraćanje Biljane Živković 21. marta, na Akademiji u Peterburgu, u Lavri Svetog Aleksandra Nevskog, povodom 20-togodišnjice od NATO agresije na SRJ


 PROČITAJTE JOŠ:
Rizikujući život fotografisao najteže zločine NATO pakta 1999. godine na Kosovu i Metohiji - KM NovineRizikujući život fotografisao zločine NATO pakta 1999. godine Od 1999. godine stanovnik je Beograda, rođen je u Prištini a već od prvog dana svog života nosilac je jednog od najčuvenijih imena srpske istorije - Vuk Branković. Da okolnost bude upečatljivija i jeste potomak upravo te loze od kojih je Vuk bio gospodar Prištine.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: IN4S    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.